SAJAMSKE AKTIVNOSTI U GRADAČCU, BIJELJINI, ZENICI I BANJALUCI 

29/11/2017 14:33:00

UZ TRADICIONALNE PROIZVODE GIKIL NUDI I INOVATIVNA AGRO RJEŠENJA


Zajedno sa drugim uspješnim bh. kompanijama na međunarodnim poljoprivrednim sajmovima u Gradačcu, Bijeljini, Zenici i Ba-njaluci, odnosno Sajmu šljive, te priznatim sajmovima INTERAGRO, ZEPS i Jesenji sajam 2017 , sa svojim dobro poznatim proizvodom KAN-om predstavila se i Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac. 

Bila je ovo još jedna prilika da se u direktnim razgovorima sa poslovnim partnerima, klijentima i kupcima podsjeti na sve prednosti korištenja lukavačkog KAN-a koji je na bosanskim prostorima u širokoj i prepoznatljivoj upotrebi već više od 50 godina.

Velika posjećenost štandu GIKIL-a još jednom je potvrdila da je bogata tradicija u pospješivanju poljoprivredne proizvodnje i obezbjeđivanju pozitivnih učinaka na oporavak domaćeg zemljišta, koje je uglavnom kiselo, bazirana na formuli pažljivo tretiranoj generacijama.

Inovativna rješenja iz GIKIL-a

Idući pod ruku sa bogatom tradicijom, GIKIL-ov tim stručnjaka radi i na inovativnim kombiniranim agro rješenjima za još efikasniji učinak na domaće tlo. Podsjećamo da kompanija nakon dužeg vremena priprema plasman dva nova proizvoda iz oblasti poljoprivrede koji će, kako tvrdi i Admir Osmanhodžić,  GIKIL-ov agronom i viši referent za prodaju KAN-a, zasigurno brzo naći svoje zasluženo mjesto na tržištu.

-Ponosni smo što uporedo sa unapređivanjem postojeće proizvodnje i plasmana prozvoda koji su već godinama prepoznatljivi među domaćim i stranim kupcima, radimo i na uvođenju u proizvodnju novih. Ideja vodilja jeste da se poljoprivrednicima ponudi nešto novo iz GIKIL-a, ali jednako kvalitetno kao što je naše đubrivo KAN. Osim što želimo dodatno pomoći njihovu proizvodnju, na tržište želimo izaći sa korisnim stopostotno domaćim proizvodima koji će doprinijeti kvalitetnoj ishrani stoke, ali i povećanju prinosa na usjevima – kazao je Osmanhodžić.

Nova agro rješenja iz GIKIL-a uskoro dostupna i u prodaji. 100 % provjereno! 100 % domaće!