Direktor Aganović u radnoj posjeti Vladi TK 

19/03/2019 15:18:00

S ciljem nastavka izgradnje povjerenja i uspostavljanja dobrih odnosa i sa kantonalnim vlastima, Zuhdija Aganović, izvršni direktor za zajedničke poslove Global Ispat Koksne Industrije Lukavac boravio je u radnoj posjeti Vladi Tuzlanskog kantona.


U najavljenu posjetu primio ga je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević.

Direktor Aganović predstavio je trenutne aktivnosti kompanije GIKIL, sa posebnim osvrtom na posljednjih šest mjeseci u kojima je GIKIL maksimalnim zalaganjem svih radnika uspio dobiti vodnu dozvolu. Cilj u narednom periodu jeste realizacija inspekcijskih naloga kako bi se stekli uslovi i za dobijanje okolinske dozvole.

„Ugrađeni su filteri za otprašivanje Koksare, završeni su radovi na ispiračima amonijaka, pri kraju je i instalacija potpuno novih rezervoara, završili smo projekat odvodnjavanja rezervoara benzola, blok filter, monitoring emisija u zrak kao i otpadnih voda. Pored ovih aktivnosti Uprava GIKIL-a ima namjeru i da aktivno učestvuje u projektima pošumljavanja, kao i aktivnom podizanju ekološke svijesti radnika i građana“, kazao je Aganović.

Ministar Klinčević pohvalio je iznesene ideje, nudeći u ime svog ministarstva da se organizuje još jedan interresorni sastanak na koji bi bili pozvani i predstavnici Ministarstva prostornog uređenja TK i Ministarstva privrede TK, s ciljem definisanja i mogućih zajedničkih projekata.