Besplatni pregledi i kontrola vida za sve uposlenike GIKIL-a  Brigu o zdravlju radnika želimo podići na još viši nivo

11/02/2019 13:55:00

U svrhu provjere i praćenja zdravstvenog stanja radnika, u kompaniji GIKIL u okviru industrijskog kompleksa organizovana je petodnevna akcija besplatnih pregleda i kontrole vida za sve naše uposlenike.


Akcija je organizovana u saradnji sa prijateljima naše kompanije, firmom “Moja optika”, koji su razvili poseban vid saradnje sa velikim poslovnim sistemima u zemlji.

- Drago nam je da kompanija GIKIL nastoji povećati stepen brige o zdravlju svojih uposlenika na svaki mogući način, te da je prepoznala benefite koje uposlenici ostvaruju ovom vrstom besplatnih provjera. S obzirom na veliki broj radnika kontrolu vida vršile su dvije mobilne ekipe tokom pet dana, kako bi bili ekspeditivni u svakom pogledu. Na ovaj način pregledali smo i kontrolisali veliki broj radnika i sigurno je da ćemo saradnju nastaviti i u budućnosti, rekao nam je Vatroslav Bogdanović, zastupnik firme „Moja optika“.

U proteklom periodu ova firma obavila je istu vrstu pregleda i u drugim velikim kompanijama u BiH, kao što su Arcellor Mittal Zenica, RMU Banovići, Sisecam Soda, Pivara Tuzla, BH Telekom, Violeta Tomislavgrad, Elektroprivreda BiH, FDS Sarajevo, Prevent doo, čiju je vrijednost saradnje, na zadovoljstvo naših radnika, prepoznao i GIKIL.

 

- Zadovoljna sam pregledom i mislim da je ovo najbolji način konstatnog rada na unapređenju zdravstvenog stanja naših radnika. Vid je jako bitan i dobro ga je redovno kontrolisati, rekla nam je jedna od naših uposlenica.

 

- Nakon detaljnih provjera shvatio sam da mi je vid oslabio. Zbog svakodnevnih obaveza često zaboravimo koliko je svaki segment zdravlja važan, pa tako i zdravlje naših očiju. Ovo je bila odlična prilika za to, jer rijetko kada imamo šansu da u blizini svog radnog mjesta uradimo nešto za sebe i svoje zdravlje, dodao je jedan od radnika.

 

Akcija besplatnog pregleda vida samo je jedan od vidova brige kojom se cjelokupni sistem zdravstvene zaštite i zaštite na radu koju praktikuje naša kompanija želi podići na još viši nivo. S obzirom da je GIKIL među liderima proizvodnje u državi, istu sliku želimo ostaviti i u pogledu unapređenja osnovnih prioriteta rada naše kompanije, a oni su stabilna proizvodnja, siguran i ekološki prihvatljiv rad kompanije, te maksimalna sigurnost i zdravlje na radnom mjestu.