Pomoćnik ministra privrede u Vladi TK posjetio GIKIL 

05/11/2018 07:21:00


Prezentiranje rezultata rada u okviru Plana za siguran i okolinski prihvatljiv rad GIKIL-a, te izvještavanje o statusu aktivnosti radi ispunjavanja uvjeta za dobijanje nove okolinske dozvole, bili su glavni povod posjete pomoćnika ministra privrede u Vladi Tuzlanskog kantona, Rijada Bašića našoj kompaniji.

Kako su istakli generalni direktor Debasish Ganguly, te izvršni direktor za zajedničke usluge u GIKIL-u, Suad Imamović, od ukupno 47 definisanih projekata koji trebaju polučiti brze i vidljive rezultate po pitanju zaštite okoliša, 11 projekata već je završeno.

-Već je urađeno jako mnogo, radovi se vrše paralelno u svim fabrikama i vjerujemo da je ovo dobar put kojeg će prepoznati i svi drugi koji donose odluke i o kojima ovisi budućnost svih nas. Plan je da se do kraja godine završi oko dvije trećine zacrtanih projekata, dok će za one zahtjevnije biti potrebno još par mjeseci – kazali su.

Izražavajući zahvalnost zbog značajne podrške koja dolazi iz Vlade TK uz uvjerenja da su rad i investicije sadašnjost, ali i budućnost GIKIL-a, Generalni direktor još jednom je istakao odlučnost Uprave kompanije da, pored obezbjeđenja neometanih tokova poslovanja, konkretnim rezultatima pokaže i opredjeljenje za rješavanje pitanja iz oblasti okoliša.

Pomoćnik ministra privrede u Vladi TK ovom prilikom obišao je i pogone i postrojenja u GIKIL-u, gdje se na licu mjesta uvjerio da je GIKIL u ovom momentu jedno veliko radilište, gdje se na nekoliko lokacija istovremeno vrše značajni radovi, te da će o svemu izvijestiti i Ministra privrede TK.