SVE VEĆA POTRAŽNJA ZA LUKAVAČKIM KAN-OM MEĐU POLJOPRIVREDNICIMA U HRVATSKOJ  NAJBOLJI SPOJ CIJENE I KVALITETA

21/03/2018 14:36:00

Da među poljoprivrednicima na području Hrvatske postoji sve veće interesovanje za upotrebom lukavačkog KAN-a potvrdili su brojni posjetitelji GIKIL-ovog štanda na sajmu u Virovitici.


U razgovoru sa predstavnicima GIKIL-ovog agro tima kazali su nam da je im je naš proizvod itekako poznat, te da je, u odnosu na druga mineralna đubriva, prednost lukavačkog KAN-a ne samo neupitan kvalitet nego i odgovarajuća cijena. 

-KAN je izuzetno tražen na ovom području i drago mi je da predstavnici GIKIL-a sve češće dolaze na područje Hrvatske gdje kroz direktne i indirektne promocije, zajedno sa svima nama, pomažu našim poljoprivrednicima što će zasigurno imati pozitivan efekat u budućnosti. Poljoprivredom se bavim više od 20 godina i ono što mogu zasigurno reći jeste to da KAN iz Lukavca ne dovodi do stvrdnjavanja zemljišta, te što stabilizuje pH vrijednost zemljišta, a to je za sve one koji se bave uzgojom od izuzetne važnosti – kazao nam je Antun Vrančić, dugogodišnji poljoprivrednik iz Nove Kapele.


Slično mišljenje s nama je podijelio i Mato Barošić, poljoprivrednik iz Đakova koji je kazao da u ovo teško vrijeme poljoprivrednici moraju razmišljati dugoročno ukoliko žele imati dobre prinose svake godine, bez obzira na vremenske uslove koji se evidentno mijenjaju, te obezbijediti zemljištu i biljkama ono što im je najpotrebnije kako bi imali očekivani prinos.

-Na tržištu se danas može naći svašta. Pored mnogobrojnih standarda koji se uvode, opet nema dovoljno kontrole i pljoprivrednik ako želi da se bavi onim čime se bavi, mora misliti i sam na ono šta koristi pri uzgoju, i koliki su troškovi. Lukavački KAN je spojio kvalitet sa cijenom koja nam odgovara i drago mi je da ste došli na naše prostore i na licu mjesta pokazali nam šta nudite i kako možemo doći do vašeg proizvoda – kazao je Barošić.   


Sa posjećenosti „Viroexpu“, jednom od najvećih sajmova u ovom dijelu Hrvatske, zadovoljni su i predstavnici naše kompanije.

-Ostvareni su direktni kontakti sa velikim brojem poljoprivrednika, dogovorena je konkretna saradnja i sve nam to govori da uzgojivačima zaista nudimo vrhunski proizvod, proizvod koji je tražen i sa kojim ćemo zasigurno zabilježiti veće prisustvo i na ovom tržištu u sezoni koja je pred nama. Poljoprivrednicima su od ključne važnosti informacije o đubrenju, zaštiti i poboljšanju kvaliteta zemljišta jer od tog procesa uveliko ovisi i prinos. Iz tog razloga na svim sajmovima koje posjećujemo u saradnji sa profesorom Goranom Perkovićem kroz direktne razgovore savjetujemo poljoprivredne proizvođače o najboljim načinima uzgoja i dobijamo povratne informacije o vlastitom proizvodu - kazao je Admir Osmanhodžić,  GIKIL-ov agronom.


Učešće na sajmu omogućila je Kantonalna privredna komora Tuzla u suradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona, unutar zajedničke postavke pod nazivom „Privreda TK“.