KANTONALNA PRIVREDNA KOMORA TUZLA OBILJEŽILA JUBILEJ: GIKIL-u URUČENO PRIZNANJE 

21/03/2018 14:13:00

Povodom obilježavanja jubileja „115 godina privrednog udruživanja“ na području Kantona, u organizaciji Kantonalne privredne komore Tuzla organizovana je svečana manifestacija na kojoj su zaslužnim privrednim subjektima dodijeljena priznanja i zahvalnice.


Kao dugogodišnjoj članici i važnom pokretaču privrede Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, priznanje je ovom prilikom uručeno i našoj kompaniji.

-Udruživanje privrednika u BiH ima stoljetnu tradiciju. Od prvog organizovanog djelovanja privrednika preko formiranja komorskog sistema do aktuelnog momenta Kantonalne privredne komore Tuzla, prošlo je 115 godina. Kroz razne forme i aktivnosti Komore, nastojalo se promovisati privredno udruživanje, zastupati interese privrednika, doprinijeti stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta. Kantonalna privredna komora Tuzla željela je na svečan način obilježiti ovaj značajan jubilej, a privrednim subjektima u Tuzlanskom kantonu koji su u ovom periodu pratili i podržavali rad komorskog sistema, kao i bili pokretači privrednog razvoja sjeveroistočne Bosne i Bosne i Hercegovine u cjelosti, dodijeliti zaslužena priznanja i zahvalnice – kazao je ovim povodom Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

U ime Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac priznanje je ovom prilikom dodijeljeno Generalnom direktoru naše kompanije, Debasishu Gangulyju.