AMBASADOR INDIJE POSJETIO GIKIL: NAJAVLJENA SARADNJA IZ OBLASTI KULTURE 

21/03/2018 14:03:00

Ambasador Indije za Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu, njegova ekselencija gdin. Rahul Chhabra posjetio je GIKIL.


Iznoseći utiske o svom boravku u našoj kompaniji ambasador Chhabra je kazao  da je vrlo pozitivno iznenađen posjetom našem privrednom gigantu i i jednom od najvećih izvoznika u BiH.

-Posjetu kompaniji GIKIL planirao sam duže vrijeme i veoma mi je drago što sam ovom prilikom ovdje sa vama. Vjerujem da je naš dolazak ovdje samo početak dobre saradnje koju trebamo nastaviti, naročito kroz organizaciju društvenih događaja za zaposlenike vaše kompanije koji će sigurno biti vrijedni pažnje – kazao je ambasador.

Nakon prijema od strane Uprave naše kompanije, ambasador Chhabra obišao je i najveću GIKIL-ovu fabriku Koksaru, kao i druga postrojenja.

Ovom prilikom najavljena je bliža saradnja sa kancelarijom ambasade koja je smještena u Budimpešti, te organizacija kulturnih događaja u suradnji sa Amrita Sher-Gill centrom tokom ljetnih mjeseci u GIKIL-u, kao što su besplatni časovi joge i drugi zanimljivi događaji za zaposlenike.

Važnost saradnje dvije zemlje

Ambasador Republike Indije u BiH, sa sjedištem u Budimpešti, Nj.E. Rahul Chhabra nekoliko dana ranije boravio je u zvaničnoj posjeti u Sarajevu. Tom prilikom naglašena je važnost ekonomske i trgovinske saradnje BiH i Indije, te istaknuta činjenica da je omogućavanjem online viza uveliko povećan broj turističkih posjeta građana BiH ovoj egzotičnoj državi.

Podsjetio je i da će se, izvođenjem tradicionalnog indijskog plesa i muzike, u nekoliko bh. gradova ove godine obilježiti i Međunarodni dan joge (21. juni) definiran rezolucijom UN-a, a na prijedlog indijskog premijera.