PREDSTAVNICI GIKIL-a NA MEĐUNARODNOM NAUČNO-STRUČNOM SIMPOZIJUMU OPORPH 2017  

30/11/2017 14:48:00


Na 5. međunarodnom naučno-stručnom simpozijumu “Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane - OPORPH 2017”, koji je održan na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, od 16.-17. novembra, učešće je uzela i naša kompanija.

Bila je ovo još jedna prilika za razmjenu iskustava, razmjenu ideja o mogućnostima cjelokupnih procesnih poboljšanja, te stvaranje čvršćih veza između privrede i naučnih grupacija, na kojima naša kompanija u posljednje vrijeme vrijedno radi.   

"Upravljanje i kontrola kvaliteta koksa sa matematskim modelom" i "Redukcija stakleničkog plina (azot suboksida) u procesu proizvodnje azotne kiseline - GIKIL Lukavac" bile su dvije teme iz oblasti hemijske analize, kontrole i monitoringa koju su prezentovali naši predstavnici Huso Jašarević, diplomirani inženjer tehnologije i direktor fabrike Koksara, te Jasmin Imširović, magistar tehničkih nauka iz područja ekološkog inženjerstva i zaštite okoline, menadžer za okoliš u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac.