NASTAVLJA SE TREND RASTA PRODAJE U GIKIL-u  

24/11/2017 14:35:00

Prema prognozama Uprave GIKIL-a, vrijednost prodaje do kraja decembra 2017.godine ukupno će porasti za oko 60%, u odnosu na prethodnu godinu. GIKIL-ova obećavajuća predviđanja temelje se na pretpostavkama da postoji znatna potražnja za proizvodima kompanije i njihovoj isplativoj konkurentnosti.


Postizanje ovih stopa rasta u velikoj mjeri ovisi o globalnim cijenama roba koje su se stabilizovale. Očekivano povećanje prihoda kompanije nailazi i na veliku podršku radnika čiji je doprinos aktuelnim rezultatima, s druge strane, pokazao da je napredak moguć samo uz zajednički napor.

"Rast vrijednosti naše prodaje bit će okidač i finansijskim benefitima kompanije. Nasuprot rastućim političkim i pravnim nesigurnostima koje dolaze iz pozadine, a koje su potaknute i raznim glasinama i špekulacijama, mi želimo održivu budućnost GIKIL-a. Važno je da se ovaj pozitivan trend podrži praksama koje će dodatno jačati upravljanje GIKIL-om, tako da smatramo da ćemo i u jednoj tolerantnijoj i opuštenijoj atmosferi uspješno okončati i pregovore oko potpisivanja pojedinačnih kolektivnih ugovora koji počinju ovih dana", rekao je Mirsad Imamović, predsjednik Sindikata GIKIL-a.

Generalni direktor kompanije, Debasish Ganguly, poručuje da se pozitivna projekcija rasta vrijednosti prodaje temelji na kontinuiranom povjerenju i predanosti dobavljača, kupaca i svih zainteresovanih strana, te dodao da uz zabilježeni napredak, Uprava ostaje fokusirana na sve aspekte strategije rasta.

"Nije zanemarljiva činjenica da je ovo projicirano povećanje prodaje omogućeno i zbog promjene načina razmišljanja naših ljudi. Sve to govori da su naši zaposlenici sada fokusirani na internu kulturu produktivnosti i težnju za optimalnom učinkovitošću, tako da kompanija može poboljšati svoju poziciju na tržištu, povećati profit i isplatiti sve obaveze prema zaposlenicima", dodao je.