Suad Imamović   (Zamjenik generalnog direktora)

Suad Imamović (Zamjenik generalnog direktora)

Gospodin Suad Imamović je diplomirani inženjer mašinstva i certificirani saradnik Projekt Menadžer IPMA.

Radnu karijeru također je započeo u "Koksno Hemijskom Kombinatu" (KHK) 1983.godine, kao inženjer za investiciono mašinsko održavanje u fabrici Koksara, nakon čega je obavljao i poslove glavnog inženjera, te upravnika RJ Mjerno-regulaciono održavanje (MRO), kao i u RJ Mašinko održavanje.

U ovom periodu uspješno je realizovao inovativne projekte, sa novim tehničkim rješenjima, priznatih od strane „Komisije za inovacije i tehnička unapređenja“ i tadašnje Uprave. U toku revitalizacije postrojenja u novoj kompaniji, nastavio je sa implementacijom tehničkih unapređenja koja se danas uspješno primjenjuju. 

Po osnivanju nove kompanije, “Global Ispat Koksne Industrije” d.o.o. Lukavac (GIKIL), imenovan je na poziciju Glavnog inženjera za nadzor u Sektoru investicija, a nakon toga bio je i pomoćnik direktora. Od 2012.godine obavljao je poslove Rukovodioca u Sektoru za investicije i razvoj.

Od 2016.godine obavlja funkciju Izvršnog direktora za zajedničke usluge, sa novim inicijativama za realizaciju projekata, a u cilju smanjena troškova i povećanja energetske efikasnosti u proizvodnim pogonima. 

Edukacija i bogato iskustvo u vođenju i nadzoru timske izvedbe projekata, sa novim saznanjima u budućem upravljanju projekata po međunarodnim standardima IPMA,  krunisano je međunarodnim polaganjem i sticanjem zvanja Certificirani saradnik Projekt Menadžer IPMA nivo D, 2012.godine.

U oktobru 2017.godine potvrđen je na poziciju Izvršni direktor za zajedničke usluge, nakon čega je krajem 2018.godine postavljen na poziciju Zamjenika generalnog direktora.