SVEČANO OTVORENE PROSTORIJE NAMJENJENE ZA DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U GIKIL-U 

22/10/2013 12:01:00


Uspješnom realizacijom projekta uređenja prostorija specijalno namjenjenih za dobrovoljno darivanje krvi u „Global Ispat Koksnoj Industriji“ d.o.o. Lukavac, višedecenijska praksa dobrovoljnog darivanja krvi uposlenika ove kompanije koji to čine svaka tri mjeseca u godini ulazi u novi fazu. Radi se o jedinstvenom projektu u BiH koji je rezultat uspješne saradnje Sindikalne organizacije i Uprave GIKIL-a, a čime je još jednom dokazana visoka svijest o potrebi i vrijednostima akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj kompaniji.

Nove prostorije su svečano otvorene danas uz prisustvo članova GIKIL- ove Uprave, predstavnika Sindikata i mnogobrojnih uposlenika kompanije, te predstavnika Sindikata hemije i nemetala FBiH. U isto vrijeme je organizovana još jedna u nizu akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo oko stotinu uposlenika GIKIL-a.

„Naši uposlenici su nadaleko poznati po svojoj humanosti, a ono što me posebno raduje je činjenica da i naše društvo to prepoznaje. Povodom Dana Općine Lukavac, Sekciji dobrovoljnih davalaca krvi GIKIL-a uručeno je vrijedno priznanje – „Počasna plaketa Općine Lukavac za izuzetno humane akcije“, kaže Mirsad Imamović, predsjednik Sindikalne organizacije GIKIL-a. On dodaje da su uposlenici kompanije koji redovno daruju krv i time spašavaju živote najviše zaslužni za ovo priznanje.

„Ova nagrada predstavlja priznanje za naš dosadašnji rad, a ujedno i poticaj za buduće uspjehe koji će siguran sam biti još i bolji sa uređenjem prostorija koje su specijalno namjenjene za dobrovoljno darivanje krvi u GIKIL-u. Želim da se zahvalim Upravi kompanije koja je sveshrdno pomogla prilikom realizacije ovog projekta“, kaže Imamović.

Inače, Uprava GIKIL-a kontinuirano podržava sve aktivnosti Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi kompanije. „Mi u Upravi smo zaista ponosni na naše uposlenike koji redovno daruju krv i na taj način spašavaju mnoge živote. Stoga, i mi stalno pokušavamo da pomažemo te naše humane ljude i da ih nagradimo na najbolji mogući način. Ove prostorije koje smo uredili su jedinstvene u BiH što samo po sebi govori o našoj opredjeljenosti da pomognemo, kako našim humanim uposlenicima, tako i medicinskom osoblju sa Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla koji dolaze ovdje kako bi obavili svoj posao“,rekao je Suad Dubravić, zamjenik generalnog direktora GIKIL-a.

Zahvalnicu za human rad Sindikalnoj organizaciji i Sekciji dobrovoljnih davalaca krvi GIKIL-a ispred Sindikata hemije i nemetala FBiH uručila je predsjednica Kata Iveljić, te tom prilikom istakla: „Darovali ste krv bezbroj puta pri čemu ste spasili brojnu našu djecu i radnike, a na tome vam je Sindikat hemije i nemetala FBiH jako zahvalan. Takođe, želim da se zahvalim Upravi društva na podršci koju daje radnicima da se organizuju i da u prostorijama GIKILa mogu darovati krv, kao i prigodnim nagradama za to“. Na kraju su rekorderi u dobrovoljnom darivanju krvi GIKIL-a, Kasumović Zijad, Mešić Enes, Frkić Zikrija i Sakić Almir, koji su zajedno darovali krv oko tri stotine puta nagrađeni zasluženim novčanim nagradama.