JAGANNADHAM GUNTUPALLI NAJMENADŽER ZA 2010. GODINU 

20/12/2010 20:20:00


Generalni direktor Global Ispat koksne industrije Lukavac Jagannadham Guntupalli dobitnik je prestižnog priznanja „Najmenadžer za 2010. godinu“ u Bosni i Hercegovini, saopćeno je na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor menadžera godine Bosne i Hercegovine" održanoj 15.12.2010. godine u Banskom dvoru u Banja Luci.

Manifestaciju je organizovala Nezavisna regionalna agencija za izbor i promociju Najmenadžera u BiH  jugoistocnoj i centralnoj Europi iz Zenice te časopis Euromanager i Evropsko udruženje menadžera.

Od oko 2 000 nominacija i prijedloga za priznanje, žiri Direkcije agencije za izbor najmenadžera BiH i Evrope sumirao je rezultate te dodijelio oko trideset nagrada u više kategorija kao što su mali, srednji i veliki biznis po granama i oblastima privrede.

Kako je istaknuto u obrazloženju žirija Global Ispat koksna industrija Lukavac je nikla iz pepela i danas je postala kompanija svjetske klase.

- Oduševljen sam što sam izabran  kao laureat da  preuzmem nagradu za „Najmenadžera BiH u  2010. godini "  i  iskreno se zahvaljujem – istakao je u govoru prilikom preuzimanja priznanja generalni direktor GIKIL-a Jagannadham Guntupalli, te dodao da je nagradu primio u ime svih zaposlenika u GIKIL-u koji su zaslužni za rezultate ostvarene u ovoj Kompaniji.

- Radnici i menadžment GIKIL-a su zajedno učinili mogućim da je ova kompanija za proizvodnju koksa u Tuzlanskom kantonu  u stanju da još uvijek radi u situaciji u kojoj je oko 300 slicnih  kompanija u svijetu zatvoreno još od početka globalne ekonomske krize u augustu 2008. godine.  Ako je ova nagrada za nešto, onda je to za zajednički duh timskog rada i jedinstva između svih nas u GIKIL-u  što  nije samo  omogućilo nama  da preživimo  globalnu  ekonomsku  krizu  već je isto tako napravilo pozitivan doprinos privredi  Tuzlanskog kantona i cijele regije – istakao je Guntupalli.

Prema riječima Guntupallia  GIKIL će  nastaviti da doprinosi  pozitivnoj industrijskoj kulturi Bosne i Hercegovine kroz proizvode i usluge svoje kompanije.