Fuad Muminović   (Izvršni direktor za proizvodno tehničke poslove (PTP))

Fuad Muminović (Izvršni direktor za proizvodno tehničke poslove (PTP))

Gospodin Fuad Muminović je diplomirani inženjer mašinstva sa bogatim radnim iskustvom u kompaniji.

Svoju radnu karijeru započeo je u "Koksno Hemijskom Kombinatu" (KHK) 1986.godine, kao pripravnik u fabrici Energana. Potom je obavljao funkciju Starijeg inženjera za mašinsko održavanje, Rukovodioca operative u OSRIPO, funkciju Glavnog inženjera održavanja fabrike Azotara, Rukovodioca mašinskog održavanja u fabrici Koksara, te Glavnog inženjera za mašinski nadzor u sektoru Investicija i razvoja.

Nakon što je 2003. godine osnovana nova kompanija,“Global Ispat Koksna Industrija” d.o.o. Lukavac (GIKIL), obavljao je funkcije od Glavnog inženjera do Pomoćnika Izvršnog direktora za proizvodno tehničke poslove. Za Izvršnog direktora  za proizvodno tehničke poslove i zaštitu imenovan je 2012.godine, a od polovine 2015.godine obavljao je funkciju Izvršnog direktora u Six Sigma sektoru.  

U oktobru 2017.godine imenovan je na poziciju Izvršni direktor za proizvodno tehničke poslove (PTP) u GIKIL-u.

Bio je predsjednik Upravnog odbora Umel–Fakol Lukavac,  predsjednik Sportsko ribolovne zajednice Tuzlanskog kantona,  član Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Lukavac, a i ovlašteni je projektant iz oblasti mašinstva.