Paramesh Bhattacharyya  (Generalni direktor)

Paramesh Bhattacharyya (Generalni direktor)

Gospodin Paramesh Bhattacharyya je mašinski stručnjak sa 31 godinom bogatog iskustva u energetskim, koksnim, ferohromskim projektima/fabrikama, kao i izgradnji i puštanju u rad fabrika te fazama rada i održavanja, uključujući iskustvo u radu u inostranstvu u različitim zemljama.

Bio je zadužen za projekte za zaštitu okoliša kao fabrički menadžer za održavanje kvaliteta otpadnih voda (BOD COD), kvalitet vazduha u smislu Sox, Nox i PM. Dobar dio rada odnosio se i na odgovornost za praćenje normi za kontrolu zagađenja, kontinuirano 24x7.

U svom radu pokazao je sposobnosti menadžera u centralnom električnom i mehaničkom održavanju fabrike čelika, kao i rukovanje kompletnom infrastrukturom. Posjeduje iskustvo u uređivanju inženjeringa 2x600MW energetskog projekta u Chattisgarhu, za izbor konsultanta i pripremu BID DOC-a. Iskustvo se odnosi i na rad kao predstavnika VISA uprave za dobijanje ISO certifikata i obezbjeđivanje kontinuiranog poboljšanja. Pripadaju mu i zasluge za povezivanje sa Ministarstvom okoliša i šuma, lokalnim odborom za kontrolu zagađenja i GRID-om.

Svoje komunikacijske sposobnosti iskazao je odličnim liderstvom, izgradnjom odnosa i interpersonalnim vještinama. Prošao je obuke za menadžment projekata sa NTPC i ALSTOM, a sa ALSTOM je u Njemačkoj obavio i obuku za sigurnost. Posjeduje i certifikat ISO 9001 za internog revizora. 

Od 1998. godine menadžerske pozicije obnašao je u NTPC, zatim ALSTOM Italija, ALSTOM Indija i RELIANCE grupi. Posljednje radno mjesto vezano mu je za rad u VISA grupi, kao predsjednik-menadžer radova i fabrike. Obrazovanje mašinskog inžinjera stekao je na Bengal Engineering Collegeu na Univerzitetu u Calcutti 1986. godine.